Filmprogram våren 2019

  Datum Titel Längd Genre Land Kritiker- betyg  Medlems-betyg

 

23

JAN

  M

Regi: Sara Forestier  Prod: 2017

 

 

 99 min

 Drama 

Lila och Mo möts vid en buss-hållplats. Hon har ett förlamande talfel. Han är sprudlande pratsam. De är varandras motsatser men dras till varandra. Men Mo bär på en hemlighet som tynger honom.   

Frankrike

3.5 

4.1

 

6

FEB

BLACKK-KLANSMAN 

Regi: Spike Lee  Prod: 2018. 

 

 

136 min

 Thriller

Det är tidigt 70-tal - en kaosartad tid kantad av kampen för medborgerliga rättigheter. Ron Stallworth är den första afro-amerikanska kriminalaren på Colorado Springs polisstation. Orädd, och beredd att göra sig ett namn, beslutar han sig för att infiltrera Ku Klux Klan. 

USA

4.2

 

4.3

 

 

20

FEB

GRÄNS

Regi:Ali Abbasi Prod: 2017 

 

110 min

 Thriller

Tullpolisen Tina har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Ryktet om hennes skicklighet sprids. Hon anlitas för att hitta bevis mot en liga.Men när den mystiske Vore klivar av färjan  tvekar hon. De attraheras av varandra samtidigt som Tina förstår att hennes liv bygger på en lögn.

Efter novell av John Ajvide Lindqvist.

 Sverige

4.2 

3.6 

 

6

MARS

TULLY

Regi: Jason Reitman        Prod: 2018 

  

 94 min

 Drama/komedi

När trebarnsmamman  Marlos (Charlize Theron) liv har tagits över av familjens behov erbjuder hennes bror att betala för en natt-nanny. De två blir oskiljaktiga samtidigt som Marlo försöker få grepp om vem Tully egentligen är.

USA

3.4 

3.3 

 

20

MARS

DEN 12:e MANNEN

Regi: Harald Zwart  Prod:2017  

 

 135 min

 Drama

Året är 1943 Tromsö, Norge. På en fiskebåt gömmer sig norska motståndsmän när de plötsligt överraskas av tyska soldater. Jan undkommer och håller sig gömd i den hänsynslösa terrängen. Han blir en symbol för motståndet mot nazisterna. 

Norge

3.7 

4.0 

 

3

APRIL

THE PARTY

Regi: Sally Potter          Prod: 2017 

 

 71 min

 Drama/komedi

Janet har en tillställning för sina närmaste vänner. Allt går, nästan, som planerat tills hennes man avslöjar två stora hemligheter som sparkar igång en serie händelser som påverkar alla i rummet. Innan kvällen är slut har glas krossats, pistoler riktats och blod spillts.

 

UK

3.8 

3.6 

 

17

APRIL

TEHERAN TABU

Regi: Ali Soozandeh    Prod: 2017 

 

 

 

 96 min

 Drama

I sin strävan efter frihet och lycka tvingas huvudpersonerna bryta mot samhällets förtryckande regler. Starkt och vackert animerat drama som jämförts med filmerna Persepolis och Waltz with Bashir.   

 Österrike

3.6 

 

 

8

MAJ 

 

 

 

 

 

 

15

MAJ 

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST

Regi: Desiree Akhavan            Prod: 2018  

 

 

 

 

PRÖVNINGEN

 

103 min

 

 

 

 

 

 

 

 

128

min

 

  Drama

När Cameron Post förlorar sina föräldrar känner hon lättnad men också skuld över att de aldrig ska få reda på att hon är lesbisk. Några år senare finns Cameron på ett konverteringsläger där man ska bota tonåringar från deras homosexualitet. Hon accepterar detta först men förstår så småningom vilken hjärntvätt de utsätts för och hur de tvingas undertrycka sin identitet.  

 

Drama 

Läkaren Romeo Aldea vill att hans dotter ska få studera utomlands. Hans önskan leder honom in i en snårig byråkrati av lögner, tjänster och gentjänster i ett korrupt system.   

 

 USA

 

 

 

 

 

 

 

 

Rumänien

 

4.0