Filmprogram hösten 2017

  Datum Titel Längd Genre Land Betyg 

 /toni-erdamnn.png

20

SEPT

 MIN PAPPA TONI ERDMANN

Regi: Maren Ade   Prod: 2016

Winifred bestämmer sig för att tina upp sin frostiga relation med dottern genom ett spontan besök. Men dottern är fullt upptagen med sin karriär och att ta hand om en skojfrisk far har ingen prioritet. EU:s Lux filmpris för en "mörk komedi och roligt drama". 

 

 2:42

 Drama

 

Tyskland

3.7 

 /sameblod.png

4

OKT

SAMEBLOD

Regi: Amanda Kernell   Prod: 2016. 

Elle Marja går på samisk internatskola och ska snart ta över som renskötare i familjen. Samtidigt drömmer hon om ett annat liv. Efter förnedrande rasbiologiska undersökningar bestämmer hon sig för att bli svensk och rymmer till Uppsala. Stark  och angelägen belönad bl a i Venedig.

 

1:50

 Drama

Sverige

4.2 

 /jag-daniel-blake.png

18

OKT

JAG, DANIEL BLAKE

Regi: Ken Loach  Prod: 2016 

Daniel Blake drabbas av sjukdom och drabbas samtidigt av det sociala skyddsnätet som slutat fungera. Hans kamp för sina rättigheter liknar mer en Kafkaresa. Ken Loachs svidande kritik av systemet vann Guldpalmen för bästa film.

1:40

 Drama

 Storbritannien

4.7 

 /jackie.png

1

NOV

JACKIE

Regi: Pablo Larrains   Prod: 2016 

Starkt och intimt porträtt av ett av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia berättad ut Jackie Kennydys perspektiv. Natalie Portman ger det gripande porträttet.

 1:35

 Drama

USA

3.0 

 /mr-gaga.png

15

NOV

MR GAGA

Regi: Tomer Heymann       Prod: 2015 

Tomer Heymanns hyllade porträtt av en av världens mest framstående koreografer inom modern dans Ohad Naharin. En gripande film om dansens kraft och livets stora frågor.

 1:40

 Dokumentär

Israel

3.8 

 /a-bigger-splash.png

29

NOV

A BIGGER SPLASH

Regi: Luca Guadagnini   Prod: 2015 

Ett par med smak för det glamorösa åker på Italiensemester. Det ser ut som upplagt för romantik. Men en förre detta pojkvän med dotter dyker upp och maktspelet startar. Kan tyckas banalt men karaktärerna är nyanserade och mänslikgt teckande. En stark film med Tilda Swinton. Titeln hämtad från ett verk av David Hockney.

 2:04

 Drama

Ita/Fra

2.3 

 /manchester-by-the-sea.png

13

DEC

MANCHESTER BY THE SEA

Regi: Kenneth Lonergan   Prod: 2016 

Lee tvingas återvända till sin uppoväxtort när hans älskade och beundrade bror har dött. Men Lee har redan tidigare drabbats av stor sorg. Vi anar det utan att veta vad det rör sig om. En berättelse om känslor och pojkars förhållningssätt. 

 

 

 2:17

 Drama

 USA