Filmprogram hösten 2019

  Datum Titel Längd Genre Land Kritikerbetyg  Medlems-betyg

 

18

SEPT

  COLD WAR

Regi: Pawel Pawlokowski  Prod: 2018

 

 

 84 min

 Drama 

En svindlande kärlekshistoria mellan en musiker och en sångerska mot en bakgrund av femtiotalets kalla krig. Musiken förenar men förhållandet försvåras pga skillnader i deras bakgrund och temperament. Pris i Cannes för bästa regi.   

Polen

         4.0                                          

3.9

 

2

OKT

A STAR IS BORN 

Regi: Bradley Cooper  Prod: 2018. 

 

 

136 min

 Drama

Bradley Cooper regisserar och spelar i denna remake där vi möter musikern Jack Maine förälskad i den kämpande artisten Alley ( Lady Gaga). Karriären tar fart med deras relation raseras. 

USA

3.8

 

4.1

 

 

16

OKT

FÖROLÄMPNINGEN

Regi:Ziad Daueiri Prod: 2017 

 

112 min

 Drama

Den palestinske flyktingen Yasser är byggförman i ett hus där det bor kristna libaneser. Bland dem Toni och hans gravida fru. Männen utbyter förlolämpningar och osämjan övergår i våldsamheter. Det blir rättsfall av saken och de konfronteras med sina fördommar. Fallet uppmärksammas också på nationell nivå. 

 Fra/Libanon

3.8 

3.6 

 

30

OKT

GREEN BOOK

Regi: Peter Farelly        Prod: 2018 

  

 140 min

 Drama

Tony fd utkastare från Bronx anställs för att köra den världsberömde pianisten Don Shirley, med rötter i afroamerikansk kultur, genom amerikas söder. Ett udda par som på resan måste förlita sig på The Green Book för att hitta hotell och restauranger som accepterar afroamerikanska gäster. De konfronteras med rasism men också med medmänsklighet. Oscar för bästa film.

USA

3.4 

4.7 

 

13

NOV

SHOPLIFTERS

Regi: Hirtokazu Kore-eda  Prod:2018  

 

 121 min

 Drama

Efter en snattningsrunda tillsammans med sin son upptäcker Osamu en hemlös flicka. De tar hand om henne och släpper in henne i deras fattiga familj. Men en oväntad händelse avslöjar hemligheter och sätter deras sammanhållning på prov. Guldpalmen i Cannes för bästa film.

Japan

4.3 

3.8 

 

27

NOV

THE WIFE

Regi: Björn Runge          Prod: 2018 

 

 100 min

 Drama

Joe Castleman med familj är i Stockholm för att motta Nobelpriset i litteratur. Hans hustru (Glenn Close) har stöttat sin man och hans karriär och ignorerat sin egen författartalang. Nu har hon slutligen fått nog. Glenn Close fick Golden Globe priset för bästa kvinnliga huvudroll.

 

Sve/USA

3.6 

4.1 

 

4 DEC

 

PHANTOM THREAD

Regi: Paul Thomas Anderson    Prod: 2017 

 

 

 

 130 min

 Drama

Den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock och hans syster Cyril befinner sig i den brittiska modescenens centrum. En dag möter han den unga och viljestarka Alma som snabbt blir både inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidiga så välskräddade tillvaro. Oscar för bästa kostym.  

 USA

4.2 

3.2