Filmprogram hösten 2016

  Datum Titel Längd Genre Land Betyg 

/mustang.jpg 

25

JAN

 MUSTANG

Regi: Deniz Gamze Erguven   Prod: 2015

Fem föräldralösa tonårssystrar bor tillsammans med sin mormor och morbror i en liten by vid Svarta Havets kust. Skolan har precis slutat och tjejerna är glada och förväntansfulla inför det stundande sommarlovet, och på vägen hem från skolavslutningen skrattar och skojar de med några killar från byn. Men vad de ser som en oskyldig lek, tolkar andra som osedlighet.

 

 1:37

 Drama

 

Turkiet

3.8 

 /kollektivet.jpg

8

FEB

KOLLEKTIVET

Regi: Thomas Vinterberg      Prod: 2016. 

På 70-talet ärver Erik sin fars villa i Köpenhamn. Tillsammans med sin fru Anna och en brokig skara vänner och barn omvandlar Erik sitt dammiga barndomshem till ett sprudlande kollektiv. Där blir tobaksånger, husmöten, våldsamma diskussioner och stor kärlek den nya ordningen, ända tills en omskakande förälskelse sätter gemenskapen och kollektivet på den ultimata prövningen.

 

1:51

 Drama

Danmark/
Sverige/
Nederländerna

3.2 

 /dottern.jpg

22

FEB

DOTTERN

Regi: Simon Stone  Prod: 2015 

Historien om en man som återvänder hem för att upptäcka en sedan länge gömd familjehemlighet. Hans försök att ställa allt till rätta leder till allvarliga komplikationer.

1:39

 Drama

 Australien

3.6 

 /the_dressmaker_film_poster.jpg

8

MAR

THE DRESSMAKER

Regi: Jocelyn Moorhouse   Prod: 2015 

När Tilly för första gången sen barnsben återvänder till sin inskränkta hemby för att ta hand om sin sjuka mor, är hon en fullärd sömmerska av världsklass. Samtidigt som hon syr klänningar som får människor att blomstra, svartnar relationerna med dem som en gång fick henne att lämna staden.

 1:58

 Drama

Australien

3.8 

 /under_sanden.jpg

22

MAR

UNDER SANDEN

Regi: Martin Zandvliet       Prod: 2015 

Ett par dagar efter andra världskrigets slut förs en grupp unga tyska krigsfångar till Danmark för att desarmera de c:a två miljoner minor som har spridits ut längs den danska västkusten av de tyska ockupanterna.

 1:40

 Drama

Danmark/Tyskland

3.6 

 /angry-indian-goddesses.jpg

5

APR

ANGRY INDIAN GODDESSES

Regi: Pan Nalin   Prod:2015 

Frieda, en framgångsrik modefotograf samlar alla sina tjejkompisar som är utspridda över hela Indien till sitt hem i Goa för att berätta att hon ska gifta sig. De sju vännerna påbörjar en utflippad möhippa som varar i en hel vecka. De avhandlar allt från sex till sexism, vänskap, familj, hemligheter, rivalitet och gudomlighet. Men snart vänder allt och firandet stannar upp i ett smärtsamt uppvaknande.

 1:55

 Drama

Indien

3.6 

 /bland-man-och-far.jpg

19

APR

BLAND MÄN OCH FÅR

Regi: Grimur Hakonarson   Prod: 2015 

I en avlägsen isländsk jordbruksdal lever två bröder som grannar - och bittra fiender. Bägge är fårbönder och varje år tävlar de mot varandra om att vinna det ärofulla första priset för bästa bagge. I över 40 år har de vägrat att tala med varandra. Men så händer det som inte får hända; ett får misstänks ha drabbats av en fruktad fårsjukdom.

 

 

 1:33

 Drama

 Island

3.9 

 /himmel-over-havanna.jpg

3

MAJ

 

HIMMEL ÖVER HAVANNA

Regi: Laurent Cantet    Prod: 2014.

På en terrass i Havanna träffas fem vänner för att fira att en av dem har återkommit efter 16 år i exil. Den glada stämningen ändras sakta till något mer allvarligt när de börjar diskutera det förflutna, gemensamma erfarenheter och orealiserade drömmar. Spänningen mellan vännerna växer när det blir klart för dem att den som åkte iväg hela tiden ville komma tillbaka hem, och att de som blev kvar på Kuba vill flytta därifrån.

 1:35

 Drama

 

 

Fra/Belgien

3.0